default_mobilelogo

Waar vindt je iemand die een vol uur besteed aan jouw welzijn van lichaam en geest?

 

In het Huis van Zen kun je vanzelfsprekend terecht voor een massagebehandeling ter ontspanning en/of verlichting van bestaande klachten. Wanneer je meer diepgang wilt kun je kiezen voor een traject behandeling waarin ik je begeleid op de weg naar meer zelfkennis. Waar je bijv. je veerkracht ontdekt en je regie hierover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik geef massages vanuit zowel een holistische als ook vanuit een medische benadering. D.w.z. dat ik altijd kijk en luister naar het gehele lichaam van de client en hier de behandeling op aanpas. Op deze manier probeer ik ervoor te zorgen dat de verstoorde balans in het lichaam zich kan herstellen. De link tussen lichaam, geest en brein is hierbij essentieel. Geen enkele massagebehandeling is hierdoor dan ook hetzelfde. 

Wanneer je puur voor de ontspanning komt vormt is dit eenvoudig. Wanneer je komt met specifieke mentale en/of fysieke klachten ontstaat er meestal na zo’n 3 behandelingen een traject waarop we voortborduren.

Ik leer de reacties van je lichaam kennen in combinatie met jouw verhaal. Soms echter geeft het lichaam andere signalen af dan dat jij verteld. Wat ik doe is ruimte creëren zodat jouw (levens) energie weer kan stromen en je de balans weer kunt herstellen. Of beter gezegd; opdat je kunt transformeren.

Het berust op bewustwording van de samenwerking tussen lichaam, geest en ziel. Hierdoor leer je te begrijpen waarom bijv. bepaalde klachten een deel zijn (geworden) van jezelf.

De behandeling is en blijft een samenwerkingsproject. De basis is respect en integriteit. Als behandelaar begeleidt ik jou met mijn kennis, aandacht en inzichten.

 

Tarieven:

Voor alle massages geldt een tarief vanaf 60 euro p/uur.

 N.b. Een afspraak annuleren of verplaatsten kan tot minstens 24 uur van tevoren via mail of telefonisch. Afspraken die later worden geannuleerd worden in rekening gebracht.

 

 

Aanraking als medicijn: hoe massage therapie kan helpen bij depressie:

Massage geneest je niet van de depressie maar het brengt lichaam en geest wel in staat van ontspanning zodat je daardoor beter in staat bent om het leven weer in te gaan.

Het brengt je lichaam terug naar haar ware natuur, die niet geconditioneerd is door invloeden van buitenaf. Ze doet weer wat ze moet doen. En een van die dingen is zichzelf ontspannen wanneer het nodig is.

Bij een depressie zit het brein vaak in de weg. Iemand die depressief is ervaart de wereld om zich heen als ellendig terwijl iemand die niet depressief diezelfde wereld als wonderschoon ervaart. Bij iemand met een depressie is het vertrouwen weg.  Om dit vertrouwen weer te laten groeien maak ik bij massage therapie dan ook gebruik van een combinatie van technieken zoals acupressuur en voet- handreflexologie. shiatsu en ontspanningsmassage.  Daarnaast leer ik je ademtechnieken en lichaamsoefeningen uit de yoga en/of tai chi en gi-gong.

 

Massages zijn geen vervangers voor de reguliere geneeskunde, maar juist een aanvulling. Raadpleeg dus ook uw dokter.

 

 

Welke massages?

Alle vormen van massage stimuleren niet alleen de huid en verlichten spierstijfheid, maar reguleren eveneens het zenuwstelsel, bevorderen de spijsvertering en stimuleren de bloed- en lymfecirculatie. Hierdoor resulteert het regelmatig ondergaan van een massage uiteindelijk in een activatie van het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

 

 

Find your freedom = Find yourself

Diep van binnen willen we allemaal zijn wie we werkelijk zijn. Niet wat ons werd verteld dat we zouden moeten zijn, niet wat de samenleving wil dat we zijn. Er is heel veel moed nodig om jezelf te zijn. De gedachte is heel eenvoudig, maar ga het maar eens doen.

Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om onszelf te zijn in groepen - de samenleving heeft bepaalde regels en normen. Wij zijn sociale dieren. We gedragen ons op een bepaalde manier omdat iedereen dat ook doet. We passen ons aan want we willen geen problemen creeren. Geen "Drama Queen" zijn. Maar hoe meer we proberen ons aan te passen, hoe meer we ons hart vergeten - over wie we zijn, als unieke individuen.

Er is een balans nodig.

Wanneer we vanuit het hart spreken kan dit ons een ongemakkelijk gevoel geven. Dat kan onze oude wond oprakelen - "Wie ben ik om gezien te worden?" "Wie ben ik om naar geluisterd te worden?" We kunnen dus blijven doen wat we altijd hebben gedaan. We kunnen meegaan met wat iedereen doet. Maar met iedere dag die voorbij gaat, ontkoppelen we ons langzaam steeds meer van die ongelooflijke bron van levendigheid en waar(dig)heid - onze Hart Energie. Luisteren naar ons hart kan heel eng zijn. Maar wat is de prijs om het niet te doen. Wat heb je te verliezen? Wat is het waard om het te doen, zelfs als je faalt?

 

Wat leer ik?

- om te vertragen en te kunnen reageren

- om negatieve denk- en gedragspatronen te identificeren en af te leren

- om de triggers te resetten die ervoor zorgen dat je reageert en oude gewoonten herhaalt

- om opnieuw contact te maken met je gevoelens en ware zelf

- om alle aspecten van je leven uit te drukken en te leven met meer vreugde, creativiteit, bewustzijn en liefde

 

Tijdens jouw (spirituele) zoektocht stemmen we samen af op jouw huidige aanwezige energie. Begeleid ik je naar de plek waar je vandaan komt, waar je naar toe wilt en misschien wel het allerbelangrijkste, laat ik je zien waar je nu staat. Hierbij bespreken we welke van de volgende methodes voor jou werken. Zo maken we o.a. gebruik van Sjamaans reizen, het Indiaanse Medicijnwiel, smudging, rituelen of werken vanuit je (hart)-chakras dmv meditatie en/of yoga.

 

Let op: het volgen van een (spirituele) zoektocht is een proces. Een traject. De duur en frequentie v/h traject is afhankelijk van jouw inzet en vermogen tot persoonlijke groei. Het traject wordt berekend in sessies van losse uren of dagdelen. Ieder traject wordt individueel afgestemd, zodoende kunnen er verschillen optreden per traject. Voorafgaand aan het volgen van een (spirituele) zoektocht vindt een uitgebreide in-take gesprek plaats waarin we bespreken van welke onderdelen je gebruik wilt maken.

 

nb. op gezette tijden geef ik workshops waarin onderdelen vh traject in groepsverband doorlopen kunnen worden.  zoals bijv. het maken van een medicijnwiel, rituelen of Sjamaans reizen. Zie hiervoor onder het menu programma.